Spodziewasz się gości i chcesz ich poczęstować samodzielnie zrobionym deserem? Sprawdź nasze trzy propozycje na pyszne ciasta, których przygotowanie jest proste i nie wymaga wiele czasu. Zapraszamy!
Lato w pełni, a to oznacza bogactwo owoców. Możesz je wykorzystać do przygotowania wyśmienitego wypieku!
Składniki:
Jaja i cukier ubij dobrze na puszystą masę. Następnie dodawaj do nich stopniowo: olej, mleko oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie połącz, do uzyskania gładkiej masy. Przełóż ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż owoce. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez ok. 60 minut. Przed podaniem wypiek dobrze ostudź.
Ciasto z owocami wygląda i smakuje doskonale posypane cukrem pudrem.
Nasza kolejna propozycja to proste i bardzo smaczne ciasto czekoladowe. Szczegółową listę potrzebnych do jego przygotowania składników znajdziesz na tutaj: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-szybkie-ciasto-czekoladowe/. Pamiętaj, że wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową.
Przygotowanie jest wyjątkowo łatwe: zacznij od rozpuszczenia czekolady w kąpieli wodnej. Masło i cukier utrzyj na puszystą masę, dodawaj, po jednym, jajka. W dalszej kolejności wlej olejek waniliowy oraz – cienką strużką – płynną czekoladę. Całość dokładnie połącz w jednolitą masę. Następnie dodawaj do niej stopniowo suche składniki na zmianę z mlekiem. Dobrze wszystko wymieszaj.
Gotowe ciasto przełóż do wyłożonej papierem formy i piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 165 stopni. Gotowy wypiek możesz oblać polewą czekoladową lub udekorować inaczej, według własnych upodobań.
Ten szybki deser nawet nie wymaga pieczenia, a jedynie schłodzenia w lodówce.
Składniki:
Na początku 2 galaretki rozpuść w 0,5 l gorącej wody. Odstaw je do ostygnięcia.
Masło rozpuść, dodaj do drobno pokruszonych herbatników i dokładnie wymieszaj. Powstałą masę przełóż na spód wyłożonej papierem do pieczenia formy, dobrze ugniatając. Ser zmiksuj z dodatkiem cukru oraz lekko stężałej galaretki i wylej na herbatnikowy spód. Całość odstaw do lodówki. Sernik na zimno udekoruj owocami i galaretką rozpuszczoną w 1 l wody. Smacznego!
Artykuł partnera
Operatorem serwisu jest
Fusion Marketing Sp. z o.o.
Kontakt do redakcji
zamowienia@fusionpress.eu
+48 794 502 662
© Copyright ZiołaOwoceWarzywa.pl | Wszelkie Prawa Zastrzeżone.
Zostaw komentarz