Chleby na zakwasie
Chleb pszenny
26 marca 2019
0
Chleb brunatny jest oznaczeniem często nadawanym chlebom wyrabianym ze znacznymi ilościami mąki pełnoziarnistej, zwykle żytniej lub pszennej, a...
Francuski tost
26 marca 2019
0
Francuski tost lub np. chleb to potrawa z chleba namoczona w jajkach, a następnie podsmażona. Tam, gdzie francuski tost jest podawany jako słodkie...
Chleb żytni
26 marca 2019
0
Chleb żytni jest rodzajem chleba produkowanego z różną zawartością procentową mąki z ziarna żyta. Może być jasny lub ciemny kolor, w...
Chleb owsiany
26 marca 2019
0
Chleb owsiany został po raz pierwszy wyprodukowany w Wielkiej Brytanii, gdzie w 1899 roku powstała pierwsza fabryka chleba owsianego. W Szkocji...
Chleb ryżowy
26 marca 2019
0
Chleb ryżowy jest rodzajem chleba, który jest produkowany z mąki ryżowej, a nie z mąki pszennej. Nie zawiera glutenu i nie wywołuje reakcji...