Chleby na zakwasie

Bagel

11 października 2019 0

Bagel to produkt chlebowy, tradycyjnie ręcznie formowany w pierścień z ciasta drożdżowego pszennego, zgrubnie zwymiarowany ręcznie, który...

Chleb pszenny

26 marca 2019 0

Chleb brunatny jest oznaczeniem często nadawanym chlebom wyrabianym ze znacznymi ilościami mąki pełnoziarnistej, zwykle żytniej lub pszennej, a...

Francuski tost

26 marca 2019 0

Francuski tost lub np. chleb to potrawa z chleba namoczona w jajkach, a następnie podsmażona. Tam, gdzie francuski tost jest podawany jako słodkie...

Chleb żytni

26 marca 2019 0

Chleb żytni jest rodzajem chleba produkowanego z różną zawartością procentową mąki z ziarna żyta. Może być jasny lub ciemny kolor, w...

Chleb owsiany

26 marca 2019 0

Chleb owsiany został po raz pierwszy wyprodukowany w Wielkiej Brytanii, gdzie w 1899 roku powstała pierwsza fabryka chleba owsianego. W Szkocji...

Chleb ryżowy

26 marca 2019 0

Chleb ryżowy jest rodzajem chleba, który jest produkowany z mąki ryżowej, a nie z mąki pszennej. Nie zawiera glutenu i nie wywołuje reakcji...

Pan dulce

26 marca 2019 0

Pan dulce jest podstawowym pożywieniem w Meksyku i innych krajach Ameryki Łacińskiej. Spożywa się go w okresie Bożego Narodzenia...