Produkty do pieczenia

Środek do rozczynu

26 marca 2019 0

Zaczynnik zakwaszający to jedna z wielu substancji stosowanych w ciastach i batterach, która powoduje działanie pieniące, które rozjaśnia i...

Żelatyna

26 marca 2019 0

Żelatyna jest przezroczystą, bezbarwną, kruchą (gdy jest sucha), bezsmakową substancją stałą, pochodzącą z kolagenu wewnątrz skóry i...

Syrop

26 marca 2019 0

W trakcie gotowania syrop lub syrop jest gęstą, lepką cieczą składającą się głównie z roztworu cukru w wodzie, zawierającą dużą ilość...

Pektyna

26 marca 2019 0

Pektyna jest heteropolisacharydem strukturalnym zawartym w pierwotnych ścianach komórkowych roślin lądowych. Jest produkowany w postaci...

Perła tapioka

26 marca 2019 0

Tapioka to skrobia ekstrahowana z Manihot esculenta. W Indiach termin "tapioka" jest używany do określenia korzenia rośliny (Cassava), a nie...

Rozsypywanie

26 marca 2019 0

Produkty do smarowania to żywność, która jest rozprowadzana nożem na chleb, krakersy lub inne produkty chlebowe. Produkty do smarowania są...

Ciasto filo

26 marca 2019 0

Ciasto filo, filo, filo lub fillo to cienkie arkusze nierośniętego ciasta mącznego używane do wyrobu ciast w kuchni bliskowschodniej i...

Olej kuchenny

26 marca 2019 0

Olej do gotowania to każdy tłuszcz, który jest używany do gotowania i zazwyczaj jest płynny w temperaturze pokojowej. Olej kuchenny może być...

Melasa

26 marca 2019 0

Melasa jest lepkim produktem ubocznym przetwarzania trzciny cukrowej, winogron lub buraków cukrowych na cukier. Jakość melasy zależy od...

Nadzienie

26 marca 2019 0

W gotowaniu, nadzienie lub nadzienie (specjalnie dla drobiu) jest jadalną substancją lub mieszaniną, często skrobią, stosowaną do wypełnienia...