Pozostałe dania

Zdrowa żywność – jak nie dać się oszukać

29 lipca 2021 0

​Zdrową żywność definiuje się jako tę, w której nie występują żadne sztuczne dodatki, polepszacze, aromaty, substancje przyspieszające...

Makaron, ryż czy kasza? Porównujemy wartości i kaloryczność

30 lipca 2020 0

W naszej codziennej diecie nie może zabraknąć produktów zbożowych. To one dostarczają między innymi węglowodanów, a zatem energii na co...

Lekkie i dietetyczne śniadania na lato

30 czerwca 2020 0

  Zdrowe śniadanie to podstawa zbilansowanej diety. Jeśli pragniesz jeść pełnowartościowe posiłki i zdrowo żyć, pamiętaj o...

Wiosenne lekkie dania obiadowe

15 czerwca 2020 0

​ Lekkie dania obiadowe idealnie sprawdzają się latem, kiedy mamy swobodny dostęp do świeżych warzyw. Przygotowując dania obiadowe lekkie...

Najlepszy przepis na bigos staropolski – czy go znasz?

9 stycznia 2020 0

Bigos to tradycyjna i powszechnie znana potrawa kuchni polskiej. Jego podstawowymi składnikami są kapusta kiszona oraz różne rodzaje mięs...

Pizza

26 marca 2019 0

Pizza to pieczony w piekarniku płaski chleb, zwykle polewany sosem pomidorowym, serem i różnymi dodatkami. Nowoczesna pizza została wynaleziona w...

Zupa

26 marca 2019 0

Zupa jest na ogół ciepłym jedzeniem, które powstaje w wyniku połączenia takich składników jak mięso i warzywa z bulionem, sokiem, wodą lub...

Oddzielanie próbek

26 marca 2019 0

Pumple są gotowanymi kulami ciasta. Są one oparte na mące, ziemniakach lub chlebie i mogą zawierać mięso, ryby, warzywa lub słodycze. Można...

Fasola pieczona

26 marca 2019 0

Fasola pieczona to potrawa zawierająca fasolę, czasami pieczoną, ale mimo nazwy, zazwyczaj duszoną, w sosie. Większość komercyjnych fasoli w...

Sałatka

26 marca 2019 0

Sałatka to dowolne z wielu potraw, w tym sałatki warzywne, sałatki z makaronu, roślin strączkowych, jaj lub zbóż, sałatki mieszane...

Gulasz

26 marca 2019 0

Gulasz to połączenie stałych składników żywności, które zostały ugotowane w płynie i podane w powstałym sosie. Składniki gulaszów mogą...

Falafel

26 marca 2019 0

Falafel to głęboko podsmażona kula lub patty wykonane z mielonego ciecierzycy i/lub fasoli fava. Falafel podawany jest zwykle w picie, która...

Frybread

26 marca 2019 0

Frybread jest rdzennym amerykańskim jedzeniem występującym w całych Stanach Zjednoczonych. Frybread to ciasto smażone na płasko lub...

Naleśnik

26 marca 2019 0

Placki to cienkie, płaskie, okrągłe ciasto przygotowane z ciasta i ugotowane na ruszcie lub patelni. Większość naleśników to chleby szybkie;...

Wafel

26 marca 2019 0

Wafel to ciasto na bazie ciasta lub ciasta gotowane w gofrownicy wzorzyste tak, aby nadać charakterystyczny i charakterystyczny kształt. Istnieje...

Żywność wegetariańska

26 marca 2019 0

Kuchnia wegetariańska odnosi się do żywności, która spełnia standardy wegetariańskie, nie obejmując mięsa i produktów z tkanek zwierzęcych...

Ciasto doniczkowe

26 marca 2019 0

Placek to rodzaj ciasta cząberkowego pieczonego z dnem i wierzchołkiem całkowicie otoczonym płatkami skórki i upieczonym wewnątrz blaszki...