Pozostałe dania
Zdrowa żywność – jak nie dać się oszukać
Zdrową żywność definiuje się jako tę, w której nie występują żadne sztuczne dodatki, polepszacze, aromaty, substancje przyspieszające...
Makaron, ryż czy kasza? Porównujemy wartości i kaloryczność
W naszej codziennej diecie nie może zabraknąć produktów zbożowych. To one dostarczają między innymi węglowodanów, a zatem energii na co...
Lekkie i dietetyczne śniadania na lato
Zdrowe śniadanie to podstawa zbilansowanej diety. Jeśli pragniesz jeść pełnowartościowe posiłki i zdrowo żyć, pamiętaj o...
Wiosenne lekkie dania obiadowe
Lekkie dania obiadowe idealnie sprawdzają się latem, kiedy mamy swobodny dostęp do świeżych warzyw. Przygotowując dania obiadowe lekkie...
Najlepszy przepis na bigos staropolski – czy go znasz?
Bigos to tradycyjna i powszechnie znana potrawa kuchni polskiej. Jego podstawowymi składnikami są kapusta kiszona oraz różne rodzaje mięs...
Oddzielanie próbek
Pumple są gotowanymi kulami ciasta. Są one oparte na mące, ziemniakach lub chlebie i mogą zawierać mięso, ryby, warzywa lub słodycze. Można...
Fasola pieczona
Fasola pieczona to potrawa zawierająca fasolę, czasami pieczoną, ale mimo nazwy, zazwyczaj duszoną, w sosie. Większość komercyjnych fasoli w...
Żywność wegetariańska
Kuchnia wegetariańska odnosi się do żywności, która spełnia standardy wegetariańskie, nie obejmując mięsa i produktów z tkanek zwierzęcych...
Ciasto doniczkowe
Placek to rodzaj ciasta cząberkowego pieczonego z dnem i wierzchołkiem całkowicie otoczonym płatkami skórki i upieczonym wewnątrz blaszki...