Inne wyroby cukiernicze

Jak zdrowiej jeść, by lepiej żyć?

29 lipca 2022 0

​Zdrowe jedzenie jest kluczem do poprawy Twojego życia i kondycji organizmu. To dzięki niemu jesteś w stanie dostarczyć do organizmu...

Miód - najpopularniejsze rodzaje oraz właściwości zdrowotne, dla których go pokochasz

26 marca 2019 0

Miód to słodki pokarm produkowany przez pszczoły przy użyciu nektaru z kwiatów. Najczęściej wymienianą odmianą jest odmiana produkowana...

Nugat

26 marca 2019 0

Nougat to rodzina wyrobów cukierniczych z cukrem i/lub miodem, prażonych orzechów (migdały, orzechy włoskie, pistacje, orzechy laskowe, a...

Toffi

26 marca 2019 0

Toffi to słodycz karmelizująca cukier lub melasę wraz z masłem, a czasami także mąką. Mieszanina jest podgrzewana do momentu, gdy jej...

Marcepan

26 marca 2019 0

Marcepan to słodycze składające się głównie z cukru lub miodu i mączki migdałowej, czasami wzbogacone olejem migdałowym lub ekstraktem...

Beza

26 marca 2019 0

Beza, to rodzaj deseru, często kojarzony z kuchnią szwajcarską i francuską, produkowany z ubitych białek jaj i cukru, a czasami z kwasem takim...

Lukier

26 marca 2019 0

Lukier, zwany również mrożeniem w Stanach Zjednoczonych, jest słodką, często kremową glazurą z cukru z płynem, takim jak woda lub mleko...