Sacha Inchi i Maca Maka - aby wspomóc naturalną odporność w okresie zimowym.

​Okres jesienno-zimowy stanowi wyzwanie dla układu immunologicznego. Aby wspomóc naturalną odporność warto wzbogacić dietę o wartościowe składniki. Nie zawsze mamy jednak czas na to, by komponować doskonale zbilansowane posiłki - dlatego też z pomocą przychodzą łatwe do przyjmowania suplementy rodem z Peru.

Roślinne produkty w praktycznej formie pomagają zachować wigor oraz dobrą kondycję nawet wówczas, gdy dostęp do naturalnej witaminy D ze słonecznych promieni jest bardzo ograniczony. W jakie suplementy szczególnie warto się zaopatrzyć? Na przykład obfitujący w kwasy Omega 3, 6 i 9 olej Sacha Inchi w kapsułkach oraz pobudzającą Cafe de Maca i Cafe de Maca Choco - dla urozmaicenia wrażeń smakowych.

Źródło najważniejszych tłuszczy

Tłuszcze stanowią niezbędny składnik diety. Jednakże często trudno jest nam włączyć do jadłospisu wartościowe kwasy Omega3, 6 czy 9. Są one obecne w produktach takich jak tłuste ryby morskie - jednak nie zawsze mamy dostęp do świeżych ryb. Warto zdecydować się na olej Sacha Inchi w kapsułkach. Zawiera on o wiele więcej kwasów Omega3 niż łosoś, a kapsułki bardzo łatwo jest przyjmować codziennie. Dzięki temu już po niedługim czasie można znacząco poprawić funkcjonowanie swojego układu krążenia, mózgu, wzroku oraz wyrównać wahania ciśnienia krwi. Nienasycone kwasy tłuszczowe pozwalają obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi, są elementem profilaktyki chorób układu krążenia. To jednak nie jedyne wartościowe składniki w kapsułkach Sacha Inchi. Znajdziemy w nich również przeciwutleniacze - witaminy A i E oraz jod. Sacha Inchi może być przyjmowany także przez seniorów i kobiety w ciąży - praktycznie nie ma przeciwwskazań do tego, by włączyć ten suplement do codziennego jadłospisu. Podobnie jest w przypadku pobudzającej organizm do życia maki.

Więcej niż substytut kawy

Cafe de Maca i Cafe de Maca Choco to kolejne produkty, którymi bardzo łatwo wzbogacić codzienny jadłospis. Przygotowanie pożywnego, pobudzającego napoju jest niezwykle proste. Jednakże działanie naparu na bazie sproszkowanej bulwy rodem z And jest o wiele bardziej kompleksowe. Ten wyjątkowy napój o łagodnym smaku pozwala dostarczyć do organizmu liczne witaminy - A, B1, B2, B6, C i E, oraz minerały - cynk, miedź, wapń, magnez, potas, sód, żelazo, jod. Maca jest również źródłem aminokwasów i steroli, wartościowych węglowodanów, a także pobudzającego metabolizm błonnika. Maca Maka ma wszechstronne zastosowanie, jest jednak szczególnie wskazana wówczas, gdy organizm znajduje się u kresu wytrzymałości. Dzięki codziennej dawce naparu możliwe jest przywrócenie równowagi w organizmie - zarówno w sferze fizycznej, jak i emocjonalnej. Maca wspiera także rozwój mięśni oraz zwiększa wytrzymałość. To zatem idealny składnik jesienno-zimowej diety. Maca Choco dodatkowo zawiera wysokiej jakości zmielone kakaowe ziarna, które oprócz smaku dodają do mieszanki kolejne minerały - jak magnez i żelazo.

Podsumowując - przy pomocy naturalnych suplementów na bazie peruwiańskich ziół i roślin łatwo jest zapewnić sobie optymalną dawkę witamin i minerałów o każdej porze roku.

Artykuł partnera