Orzech czarny (Juglans nigra)

Juglans nigra, wschodni czarny orzech, gatunek kwitnącego drzewa w rodzinie orzechów włoskich, Juglandaceae, pochodzi ze wschodniej Ameryki Północnej. Rośnie głównie w strefach nadbrzeżnych, od południowego Ontario, od zachodu do południowo-wschodniej Południowej Dakoty, od południa do Gruzji, od północnej Florydy i południowego zachodu do środkowego Teksasu. Wyizolowane dzikie drzewa w Dolinie Górnej Ottawy mogą być odizolowaną rodzimą populacją lub mogą pochodzić z zasadzonych drzew. Orzechy czarne orzechy włoskie są łuskane w Stanach Zjednoczonych. Mięso orzechowe zapewnia mocny, charakterystyczny, naturalny smak i chrupkość jako składnik żywności. Do popularnych zastosowań należą lody, wyroby piekarnicze i cukiernicze. Konsumenci włączają czarne orzechy włoskie do tradycyjnych przysmaków, takich jak ciasta, ciasteczka, krówki i placki, w okresie jesiennych wakacji. Profil żywieniowy orzechów prowadzi do stosowania w innych produktach spożywczych, takich jak sałatki, ryby, wieprzowina, kurczak, warzywa i makarony.