Warzywa korzeniowe
Idealne ogórki małosolne - w czym tkwi sekret?
Ogórki małosolne cieszą się równie dużym powodzeniem, co kiszone. Ich przygotowanie jest bardzo łatwe, dzięki czemu nie stanowią wyzwania...
Alpine sweetvetch (Hedysarum alpinum)
Hedysarum alpinum jest gatunkiem kwitnącej rośliny w rodzinie roślin strączkowych znanej pod potoczną nazwą alpinistyczna słodycz. Ma rozkład...
Rzepa prairie (Pediomelum esculentum)
Psoralea esculenta (prairie turnip) jest wieloletnią rośliną zielną pochodzącą z prerii i suchych lasów Ameryki Północnej, na której...
Kozibród porolistny (Tragopogon porrifolius)
Tragopogon porrifolius jest rośliną uprawianą ze względu na swój kwiat ozdobny, jadalne korzenie i właściwości ziołowe. W wielu...
Taro (Colocasia esculenta)
Taro jest potoczną nazwą dla bulw i cebulek kilku roślin z rodziny Araceae. Spośród nich, Colocasia esculenta jest najczęściej uprawiana. Taro...
Kłębian kątowaty Jicama (Pachyrhizus erosus)
Pachyrhizus erosus, powszechnie znany jako jicama, jam meksykański lub rzepa meksykańska, jest nazwą rodzimego meksykańskiego winorośli...
Salsefia czarna, Wężymord (Scorzonera hispanica)
Scorzonera hispanica, salsefia czarna lub salsefia hiszpańska, znana również jako ostryga czarna, korzeń węża, ziele żmijowca, trawa...
Oset (Cirsium)
Oset to powszechna nazwa grupy roślin kwitnących, charakteryzujących się liśćmi z ostrymi ukłuciami na marginesach, głównie w rodzinie...