Warzywa korzeniowe

Idealne ogórki małosolne - w czym tkwi sekret?

31 lipca 2020 0

Ogórki małosolne cieszą się równie dużym powodzeniem, co kiszone. Ich przygotowanie jest bardzo łatwe, dzięki czemu nie stanowią wyzwania...

Alpine sweetvetch (Hedysarum alpinum)

26 marca 2019 0

Hedysarum alpinum jest gatunkiem kwitnącej rośliny w rodzinie roślin strączkowych znanej pod potoczną nazwą alpinistyczna słodycz. Ma rozkład...

Rzepa prairie (Pediomelum esculentum)

26 marca 2019 0

Psoralea esculenta (prairie turnip) jest wieloletnią rośliną zielną pochodzącą z prerii i suchych lasów Ameryki Północnej, na której...

Kozibród porolistny (Tragopogon porrifolius)

26 marca 2019 0

Tragopogon porrifolius jest rośliną uprawianą ze względu na swój kwiat ozdobny, jadalne korzenie i właściwości ziołowe. W wielu...

Taro (Colocasia esculenta)

26 marca 2019 0

Taro jest potoczną nazwą dla bulw i cebulek kilku roślin z rodziny Araceae. Spośród nich, Colocasia esculenta jest najczęściej uprawiana. Taro...

Kłębian kątowaty Jicama (Pachyrhizus erosus)

26 marca 2019 0

Pachyrhizus erosus, powszechnie znany jako jicama, jam meksykański lub rzepa meksykańska, jest nazwą rodzimego meksykańskiego winorośli...

Salsefia czarna, Wężymord (Scorzonera hispanica)

26 marca 2019 0

Scorzonera hispanica, salsefia czarna lub salsefia hiszpańska, znana również jako ostryga czarna, korzeń węża, ziele żmijowca, trawa...

Oset (Cirsium)

26 marca 2019 0

Oset to powszechna nazwa grupy roślin kwitnących, charakteryzujących się liśćmi z ostrymi ukłuciami na marginesach, głównie w rodzinie...

1 2 3 4